Highlighted
New Member.
230 views

Vuser Ramp Issue

Hello,

I am using LR 11.04 on win2003 server SP2.  For the last one week, vuser rampup is not working correctly.  I setup the scenario such that vusers should be ramped up 1 every second.  vuser count is 600.  So, ramp up should finish in 10minnutes.  What is happening is it ramps up few vusers(some times 8, some times 13 and so on.. this number changed every run) and does nothing for a while and ramps up some more vusers and so on.  Total ramp up time takes 15minutes - 45minutes.

I tried severa things for the last few days .. like running the same scenario that used to work before, create and run a new scenario with an empty script, restarting controller machine, using loadgenerator as localhost/other machine, running scenario with different scenario and group schedules ... nothing worked so far.

Any tip/solution to fix this issue would be helpful.

Thanks.

 

0 Likes
2 Replies
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Vuser Ramp Issue

Hi GVR, 

The behavior you are describing can be result of modifications in the scenario, the scripts or groups used in the scenario or some change in the environment.

Was exactly the same scenario working before? Are there any changes made? 

Is there any change in the number of the Vusers groups? Are you using the same scripts or they were modified and how? Are you using the same script protocols? 

Are you using the same load generators and the same number of load generators as the ones which was used when it was working before? 

Is there a change in your environment? Are there new programs, update installed? Please check the CPU and memory usage on the controller and Load generator machines?

Please also note that LoadRunner 11.04 is a rather old version of the product and we strongly recommend moving to LoadRunner 12.20 or the latest 12.50 version. 

https://softwaresupport.hp.com/web/softwaresupport/obsolescence-migrations#tab3 

Kind regards, 
Vesela 

 

HPE Support
If you haven’t tried it yet, come and join us in our entitled forums at Support Customer Forums

If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution and give Kudos to the author for their assistance.
0 Likes
Highlighted
New Member.

Re: Vuser Ramp Issue

Hi Vesela,

We have upgraded to LR12.  It worked fine for few days and then same problem occurred again.   After lot of investigation, we have observed that it looks like the issue is due to time sync client applicaiton that was running on this machine was causing the issue.  When the offset is very high (more than 10seconds), load runner behavior changes.  We want to use the time sync client for syncing time from time server because we are using Windows VMs as load runner controller and generator boxes and time drfits lot of times in VMs.  Please suggest if there is any good solution for syncing time in windows and linnux VMs.  FYI, the tool name we are using is "timesynctool".

Thanks

GVR

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.