Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
2101 views

Client 4.90SP2 shows no user- and password-field

Hi,
on my XP-Workstation I deinstalled Client 4.90SP2 und installes it new
((this time with "IP and IPX", before with "only IP", Re-Install was
necessary because I needed IPX)).
After Restart the Novell Login showed no mre the field with "User:...."
and "Password:...." .

Click on "Workstation only" doesn`t change anything.

I tried to start in "secure mode", but the Novell Client always starts
(without the both fields), so that I cannot start the Workstaion at all.

How can I delete the Novell Client so Windows starts as a simply Windows
Workstation without network ? Or what else could I do ?

Help would be appreciated.

Thomas
Labels (1)
0 Likes
4 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Client 4.90SP2 shows no user- and password-field

thd_b@web.de wrote:
> Hi,
> on my XP-Workstation I deinstalled Client 4.90SP2 und installes it new
> ((this time with "IP and IPX", before with "only IP", Re-Install was
> necessary because I needed IPX)).
> After Restart the Novell Login showed no mre the field with "User:...."
> and "Password:...." .
>
> Click on "Workstation only" doesn`t change anything.
>
> I tried to start in "secure mode", but the Novell Client always starts
> (without the both fields), so that I cannot start the Workstaion at all.
>
> How can I delete the Novell Client so Windows starts as a simply Windows
> Workstation without network ? Or what else could I do ?
>
> Help would be appreciated.
>
> Thomas


If the machine has F&P sharing installed and enabled - go to
\\computername\c$\windows\system32 (you'll be asked for the local
administrator pasword) and rename nwgina.dll to nwgina_.dll, then
reboot. The original login dialog should come up.

Perform a clean uninstall as per this TID and then install the client again.

How to perform a clean uninstall of the NetWare client
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10024640.htm

HTH
Deyan
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Client 4.90SP2 shows no user- and password-field

Hi Deyan,
thank you for the answer. Unfortunately file-sharing isn`t activated.
So, could I try to start the workstation with a Linux-Boot-CD and then
rename the nwgina.dll ?

Thomas

> thd_b@web.de wrote:
> > Hi,
> > on my XP-Workstation I deinstalled Client 4.90SP2 und installes it

new
> > ((this time with "IP and IPX", before with "only IP", Re-Install was
> > necessary because I needed IPX)).
> > After Restart the Novell Login showed no mre the field

with "User:...."
> > and "Password:...." .
> >
> > Click on "Workstation only" doesn`t change anything.
> >
> > I tried to start in "secure mode", but the Novell Client always

starts
> > (without the both fields), so that I cannot start the Workstaion at

all.
> >
> > How can I delete the Novell Client so Windows starts as a simply

Windows
> > Workstation without network ? Or what else could I do ?
> >
> > Help would be appreciated.
> >
> > Thomas

>
> If the machine has F&P sharing installed and enabled - go to
> \\computername\c$\windows\system32 (you'll be asked for the local
> administrator pasword) and rename nwgina.dll to nwgina_.dll, then
> reboot. The original login dialog should come up.
>
> Perform a clean uninstall as per this TID and then install the client

again.
>
> How to perform a clean uninstall of the NetWare client
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10024640.htm
>
> HTH
> Deyan


0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Client 4.90SP2 shows no user- and password-field

Thomas,

> thank you for the answer. Unfortunately file-sharing isn`t activated.
> So, could I try to start the workstation with a Linux-Boot-CD and then
> rename the nwgina.dll ?


That should work - or boot from the XP CD and use the recovery console.

You can't get into the PC booting in Safe Mode ?


--
Hamish Speirs
Novell Support Forums Volunteer Sysop.

http://haitch.net

(Please, no email unless requested. Unsolicited support emails will
probably be ignored)
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Client 4.90SP2 shows no user- and password-field

Dear Hamish,
yes indeed: the PC booted, but did not stop at the prompt, but started
then - after 3 seconds - again Windows XP with ist crazy login without
fields...

Yes, with the recovery console I could rename nwgina.dll - no change.
Then I deleted winlogon-file - no change.
At least I deleted the whole harddisk and rebuilt the system. So it works
again now... I hope it never happens again....

Thanks for looking at my problem.
Thomas

> Thomas,
>
> > thank you for the answer. Unfortunately file-sharing isn`t activated.
> > So, could I try to start the workstation with a Linux-Boot-CD and

then
> > rename the nwgina.dll ?

>
> That should work - or boot from the XP CD and use the recovery console.
>
> You can't get into the PC booting in Safe Mode ?
>
> --
> Hamish Speirs
> Novell Support Forums Volunteer Sysop.
>
> http://haitch.net
>
> (Please, no email unless requested. Unsolicited support emails will
> probably be ignored)


0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.