ohico Frequent Contributor.
Frequent Contributor.
682 views

Cluster POOL Resource is hidden after a cluster restart

If I restart our cluster, the POOL resource is not visible in iManager under "Cluster Manager" tab.
And it's not listed at CLI if I run a "cluster status".
But the POOL Resource is listed under the "Cluster Options" tab in iManger.

The only way I've found to get it back is to select it under "Cluster Options" and click to "Delete".
The delete operation fails because the resource isn't in the correct state but this action brings the POOL Resource back.

It then becomes visible under the "Cluster Manager" tab and from a "cluster status" at CLI.
No issue then to bring it online.

Any ideas why this is happening and how to fix?

Thanks,
Marc
Labels (1)
0 Likes
3 Replies
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re:Cluster POOL Resource is hidden after a cluster restart

ohico Wrote in message:

> If I restart our cluster, the POOL resource is not visible in iManager
> under "Cluster Manager" tab.
> And it's not listed at CLI if I run a "cluster status".
> But the POOL Resource is listed under the "Cluster Options" tab in
> iManger.
>
> The only way I've found to get it back is to select it under "Cluster
> Options" and click to "Delete".
> The delete operation fails because the resource isn't in the correct
> state but this action brings the POOL Resource back.
>
> It then becomes visible under the "Cluster Manager" tab and from a
> "cluster status" at CLI.
> No issue then to bring it online.
>
> Any ideas why this is happening and how to fix?


Which version of Open Enterprise Server (OES) are you using?
Please post the output from "cat /etc/*release".

How up to date is OES regarding patches?

HTH.
--
Simon Flood
Micro Focus Knowledge Partner


----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Cluster POOL Resource is hidden after a cluster restart

Hello,

although this TID 7001365 "(All of the cluster resource are not listed
in iManager "Cluster Manager" or via "cluster resources" command)" seems
to be old we have similar such issues with OES2015 and maybe this helps
if it happens next time.

Regards

Burkhard
0 Likes
Highlighted
ohico Frequent Contributor.
Frequent Contributor.

Re: Cluster POOL Resource is hidden after a cluster restart

Thanks everyone!

Good reminder to get our OES2015 SP1 cluster patched but the issue here was fixed with TID 7001365.
https://support.microfocus.com/kb/doc.php?id=7001365
The information was inaccurate in the cluster object's "NCS: CRM Resource Priority" attribute.
Once I corrected that information all was well.

Regards,
Marc
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.