Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
1881 views

Crushed pools - IBM with ServeRaid 6i

Hi all,

NW65sp3, IBM x345 with ServeRaid 6i, NSS Volumes, RAID 5 configured. I
experienced errors with pools. It appeared after downing the server and
turning on again. 2 times on 2 servers (the servers have the same
configuration). The volumes will not mount and the pools couldn't be
activated. When I try to activate the pool a get the errors:
"Error reading volume data block 2342343 status=20206"
"<<BED MESSAGE>>"
"Pool DANE: System data I/O Error 20204 (zio.c[2179])"
"Block 3845323(file block -2321343)(ZID 2182)

When I try to rebuild the pool a get:
"An I/O Error (20204(zio.c[2179]) at block 2343254 (file block -2443223)(ZID
2182) has compromised pool integity."
....so it not possible to rebuild the pool, I have to restore my data from
backup. I deleted the crushed pool, created the new one, restored data and
it's working now. Is there maybe any problem with this IBM hardware (I
upgraded BIOS and ServeRaid firmware to 7.10.23).I have 7.10.20 version of
module ipsraid.ham.

thans for any suggestions.
Jimi




Labels (2)
0 Likes
3 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Crushed pools - IBM with ServeRaid 6i

With SP3, you should also apply nw65os3a and n65nss3a.
--
Andrew C Taubman
Novell Support Forums Volunteer SysOp
http://support.novell.com/forums
(Sorry, support is not provided via e-mail)

Opinions expressed above are not
necessarily those of Novell Inc.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Crushed pools - IBM with ServeRaid 6i

Jimi wrote on 2005-08-17 10:52 UTC:
> I upgraded BIOS and ServeRaid firmware to 7.10.23).I have 7.10.20 version of
> module ipsraid.ham.


This is most likely the problem (has been with recent changes to IPSRAID.ham and RAID
BIOS, as well as other RAID drivers/firmware from Adaptec, such as the Dell PERC2.ham).

Make sure you have matching versions of RAID BIOS and RAID driver - check the IBM site for
updates.

-Sandy
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Crushed pools - IBM with ServeRaid 6i

Jimi,

Sorry it's a bit late, but have you verified you didn;t have this issue mentioned below ?
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10093547.htm

Cheers,
Hans


>>> Jimi<m.tumasz@actahr.pl> 08/17/05 12:52 PM >>>


Hi all,

NW65sp3, IBM x345 with ServeRaid 6i, NSS Volumes, RAID 5 configured. I
experienced errors with pools. It appeared after downing the server and
turning on again. 2 times on 2 servers (the servers have the same
configuration). The volumes will not mount and the pools couldn't be
activated. When I try to activate the pool a get the errors:
"Error reading volume data block 2342343 status=20206"
"<<BED MESSAGE>>"
"Pool DANE: System data I/O Error 20204 (zio.c[2179])"
"Block 3845323(file block -2321343)(ZID 2182)

When I try to rebuild the pool a get:
"An I/O Error (20204(zio.c[2179]) at block 2343254 (file block -2443223)(ZID
2182) has compromised pool integity."
....so it not possible to rebuild the pool, I have to restore my data from
backup. I deleted the crushed pool, created the new one, restored data and
it's working now. Is there maybe any problem with this IBM hardware (I
upgraded BIOS and ServeRaid firmware to 7.10.23).I have 7.10.20 version of
module ipsraid.ham.

thans for any suggestions.
Jimi

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.