Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
835 views

Disk errors on bootup


Building an OES2/SLES10 box and trying to partition a SAN device as NSS
in preparation for a migration. It is an IBM BladeCentre.

I can see the device in NSSMU, but it times out when I try and
initialise or create a partition - same thing in iMan.

When I boot the server I see:

Buffer i/o error on device sdb logical block 0
End_request: i/o error dev sdb sector 0

repeated over and over..the box takes about 10-15 minutes to come up.

Any ideas appreciated.

Thanks
--

Labels (2)
0 Likes
1 Reply
ddnicholls1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Disk errors on bootup

Ok, looks as though the startup errors are due to the OS attempting to find the failover path to the SAN, and I haven't installed the RDAC modules to enable multipathing.

I'll put them in and see how NSS behaves after that, I'm assuming this would cause delays whenever a disk config is running.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.