Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
857 views

SERVER FREEZE boot

Hi, I recent configure RAID, on my server, RAID 1, and now when the server down and restart, when on logger SCREEN appears 1º partition fully syncronice, the server hang, power off and power on and after 2 or 3 times, the server up correctly.

That´s a problem whith mirror??, it´s posible delay syncronization on boot, so that it is not blocked the server???

Some ideas??
Labels (2)
0 Likes
5 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: SERVER FREEZE boot

On Mon, 03 Oct 2005 00:21:28 -0700, Jb <Jb@nospam.com> wrote:

> Hi, I recent configure RAID, on my server, RAID 1, and now when the
> server down and restart, when on logger SCREEN appears 1º partition
> fully syncronice, the server hang, power off and power on and after 2 or
> 3 times, the server up correctly.
>
> That´s a problem whith mirror??, it´s posible delay syncronization on
> boot, so that it is not blocked the server???


I don't think it is a problem with the mirror. Tell us more about your
configuration. Also, when you say "hang", are you still able to switch
screens to the logger screen or break into the debugger, or is everything
locked up tight?

/dps

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: SERVER FREEZE boot

Dave, when I tell hang, say I have change from logger Screen to Console, but
in console not Write, I exit from the DEBUGGER, and retry boot.

thks

>>> El día lunes, 03 de octubre de 2005 a las 21:58, en el mensaje

<op.sx25pan0am932z@d3h1pn11>, Dave Schneider<dave.schneider@emulex.com>
escribió:
> On Mon, 03 Oct 2005 00:21:28 -0700, Jb <Jb@nospam.com> wrote:
>
>> Hi, I recent configure RAID, on my server, RAID 1, and now when the
>> server down and restart, when on logger SCREEN appears 1º partition
>> fully syncronice, the server hang, power off and power on and after 2 or


>
>> 3 times, the server up correctly.
>>
>> That´s a problem whith mirror??, it´s posible delay syncronization on
>> boot, so that it is not blocked the server???

>
> I don't think it is a problem with the mirror. Tell us more about your
>
> configuration. Also, when you say "hang", are you still able to switch
>
> screens to the logger screen or break into the debugger, or is
> everything
> locked up tight?
>
> /dps

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: SERVER FREEZE boot

On Tue, 04 Oct 2005 00:24:09 -0700, Jb <JB@nospam.com> wrote:

> Dave, when I tell hang, say I have change from logger Screen to Console,
> but
> in console not Write, I exit from the DEBUGGER, and retry boot.
>


Are there any error messages on either the logger or console screen?

Also, please tell us about your hardware configuration: in particular,
what type of disks, what driver is loaded to use the disks (this will be
the .HAM file loaded in c:\nwserver\startup.ncf), what versions of the
driver and the adapter firmware.

Also, what version of Netware are you using?

/dps

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: SERVER FREEZE boot

Enviroment:

Software:
NW 6.5 SP3 + nss3a + TSAUP18 + n653a Brightor Arcserve 11.1 + Gw 6.5.4 + Gee Whiz 2.01 + Netshield

HW:
PIV 3.2
2Gb ram
2 HDD SATA (MiRROR by NW)
DAT 36/72 HP
Adaptec U320 Controller

Thks

>>> El día martes, 04 de octubre de 2005 a las 22:48, en el mensaje <op.sx42rgiram932z@d3h1pn11>, Dave Schneider<dave.schneider@emulex.com> escribió:


On Tue, 04 Oct 2005 00:24:09 -0700, Jb <JB@nospam.com> wrote:

> Dave, when I tell hang, say I have change from logger Screen to Console,
> but
> in console not Write, I exit from the DEBUGGER, and retry boot.
>


Are there any error messages on either the logger or console screen?

Also, please tell us about your hardware configuration: in particular,
what type of disks, what driver is loaded to use the disks (this will be
the .HAM file loaded in c:\nwserver\startup.ncf), what versions of the
driver and the adapter firmware.

Also, what version of Netware are you using?

/dps

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: SERVER FREEZE boot

On Thu, 06 Oct 2005 07:48:30 -0700, Jb <JB@nospam.com> wrote:

> Enviroment:
>
> Software:
> NW 6.5 SP3 + nss3a + TSAUP18 + n653a Brightor Arcserve 11.1 + Gw 6.5.4
> + Gee Whiz 2.01 + Netshield
>
> HW:
> PIV 3.2
> 2Gb ram
> 2 HDD SATA (MiRROR by NW)
> DAT 36/72 HP
> Adaptec U320 Controller


Firmware version? Driver version?

/dps

--
Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.