Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
1447 views

Very strange problem - wrong volume displayed

Hi,

I have a very strange problem with a couple of laptops running XP Pro SP2
and NC4.90 SP2. Both were originally in our Edinburgh office, where they
connected to a NW6.5SP2 cluster. Recently they (and their users) have moved
to the Glasgow office and are connecting to a NW6.0SP2 cluster.

The problem is that one drive mapping to a cluster volume (SMCA:) is somehow
being redirected to a completely different volume, usually VOL1: but it
sometimes changes.

Even more bizarrely, browsing to \\real-server-ip-address\smca works OK, as
does browsing to \\another-virtual-server-ip-address\smca. But, browsing to
\\ip-address-of-virtual-server-hosting-SMCA-pool\smca brings up the contents
of VOL1!

At present, all cluster resources are running on one node. DSrepairs have
been done ad nauseum...

Does anyone have any ideas? I know 6.0SP2 is somewhat out of date, but apart
from this strange problem the servers have been very reliable.

Thanks,

Iain


Labels (1)
0 Likes
2 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Very strange problem - wrong volume displayed

Iain,

Sounds like a good reason to get NetWare up to Support Pack 5.
eDirectory at least at 8.7.3.2?

What, if any, updates on client 4.90 SP2?
What protocols are installed?

Assuming its configured, how is SLP doing? Scoped?
Does hard-coding SLP Protocol Version in the Advanced Settings tab of the
client's properties have any affect?

--
Tony Pedretti
TransUnion Corporation


0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Very strange problem - wrong volume displayed

Hi,

Yep, SP5's looking like a good idea 🙂

I'll check, but I don't think any post-SP2 patches are installed for the
client.
Only IP is installed.
SLP's not in use.

There was a hardware fault noted on the node running the cluster resources
recently. It's been restarted (therefore the resources have migratged to the
other node) so we'll have to wait and see...

Cheers,

Iain

"Tony Pedretti" <ynotpe@NoSpaMhotmail.com> wrote in message
news:6dMIe.669$SY1.455@prv-forum2.provo.novell.com...
> Iain,
>
> Sounds like a good reason to get NetWare up to Support Pack 5.
> eDirectory at least at 8.7.3.2?
>
> What, if any, updates on client 4.90 SP2?
> What protocols are installed?
>
> Assuming its configured, how is SLP doing? Scoped?
> Does hard-coding SLP Protocol Version in the Advanced Settings tab of the
> client's properties have any affect?
>
> --
> Tony Pedretti
> TransUnion Corporation
>



0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.