posty Absent Member.
Absent Member.
2347 views

Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not working

Hello everyone,

i tried now almost every Setting/constellation possible to achive an AutoAdminLogon with a local Administrator user (administrator) and an edirectory user (installer).

local admin account Name: Administrator (build-in-admin-account)
edir user Name: installer
context: others.kug
tree: kug

both have the same Password!

our ZCM Agent is for testing purposes also not installed!

it is just a clean Windows 10 (german) Enterprise Version 1511 (Build 10586.104) with the novell Client 2 SP4 (IR2) installed.

SLP is configured and working fine
(i have 0 issues with the autoadminlogon on my current Windows 7 professional setup!)



within the novell Client properties i only edited this Settings:
- Default User Profile: context: others.kug tree: kug to match the installer-user-context!
- and the slp Settings (screenshot above)

for the autoadminlogon i set the following registry keys as mentioned in the offical documentation:
http://www.novell.com/documentation/windows_client/windows_client_admin/data/barbsml.html

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Novell\Login]
"DefaultLocationProfile"="Default"
"AutoAdminLogon"="1"
"DefaultUserName"="administrator"
"DefaultPassword"="our default pw"

and

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"AutoAdminLogon"="1"
"DefaultUserName"="installer"
"DefaultPassword"="our default pw"

the Autologon behaviour is always the same:
after Setting everything up and rebooting the machine,
a Login is definitly attempted by the machine and after a short period of time
the Windows Login Screen Shows up and i am asked for user Name and Password!

i also set the "Max Retries Boot Threshold" to a higher value mentioned in this TID: http://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7006626 --> without success

- without the novell Client installed, the autoadminlogon (Windows only of Course) is just working fine!
- i can manually Login as local Administrator and as edirectory user installer!

Does anyone have the same issue? I really need a solution for this Problem as soon as possible.
Hopefully you guys can help me out!

Thx in advance,
Martin

PS: i also noticed the same behaviour as already mentioned in this Forum thread:
https://forums.novell.com/showthread.php/497009-Windows-10-Pro-Novell-Client-2-SP4-(IR4)-Primary-login-optio
Labels (1)
0 Likes
5 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not working

On 02/24/2016 11:26 AM, Posty wrote:
>
> Hello everyone,
>
> i tried now almost every Setting/constellation possible to achive an
> AutoAdminLogon with a local Administrator user (administrator) and an
> edirectory user (installer).
>
> local admin account Name: Administrator (build-in-admin-account)
> edir user Name: installer
> context: others.kug
> tree: kug
>
> both have the same Password!
>
> our ZCM Agent is for testing purposes also not installed!
>
> it is just a clean Windows 10 (german) Enterprise Version 1511 (Build
> 10586.104) with the novell Client 2 SP4 (IR2) installed.
>
> SLP is configured and working fine
> (i have 0 issues with the autoadminlogon on my current Windows 7
> professional setup!)
>
> 5446
>
> within the novell Client properties i only edited this Settings:
> - Default User Profile: context: others.kug tree: kug to match the
> installer-user-context!
> - and the slp Settings (screenshot above)
>
> for the autoadminlogon i set the following registry keys as mentioned in
> the offical documentation:
> http://www.novell.com/documentation/windows_client/windows_client_admin/data/barbsml.html
>
> [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Novell\Login]
> "DefaultLocationProfile"="Default"
> "AutoAdminLogon"="1"
> "DefaultUserName"="administrator"
> "DefaultPassword"="our default pw"
>
> and
>
> [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows
> NT\CurrentVersion\Winlogon]
> "AutoAdminLogon"="1"
> "DefaultUserName"="installer"
> "DefaultPassword"="our default pw"
>
> the Autologon behaviour is always the same:
> after Setting everything up and rebooting the machine,
> a Login is definitly attempted by the machine and after a short period
> of time
> the Windows Login Screen Shows up and i am asked for user Name and
> Password!
>
> i also set the "Max Retries Boot Threshold" to a higher value mentioned
> in this TID: http://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7006626 -->
> without success
>
> - without the novell Client installed, the autoadminlogon (Windows only
> of Course) is just working fine!
> - i can manually Login as local Administrator and as edirectory user
> installer!
>
> Does anyone have the same issue? I really need a solution for this
> Problem as soon as possible.
> Hopefully you guys can help me out!
>
> Thx in advance,
> Martin
>
> PS: i also noticed the same behaviour as already mentioned in this Forum
> thread:
> https://forums.novell.com/showthread.php/497009-Windows-10-Pro-Novell-Client-2-SP4-(IR4)-Primary-login-optio
>
>
> +----------------------------------------------------------------------+
> |Filename: slp0.PNG |
> |Download: https://forums.novell.com/attachment.php?attachmentid=5446 |
> +----------------------------------------------------------------------+
>


maybe https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=958107
0 Likes
posty Absent Member.
Absent Member.

Re: Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not work

can you give me some insight, because i am not authorized to access bug #958107.

and thx for your reply!
0 Likes
Highlighted
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not working

On 02/24/2016 12:26 PM, Posty wrote:
>
> can you give me some insight, because i am not authorized to access bug
> #958107.
>
> and thx for your reply!
>
>



Windows 10 November 2015 update (a.k.a. build 10586, a.k.a. "1511")
causes a previously working Novell Client TSClientAutoAdminLogon
configuration to fail. Re-installing the Novell Client does not resolve
the issue.

Microsoft has been contacted. Awaiting Microsoft reply
0 Likes
posty Absent Member.
Absent Member.

Re: Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not work

UPDATE:
There is now a TID available addressing this Issue: https://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=7017301
Current Status: Reported to Engineering

Hopefully this will get fixed soon!
0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: Win10/Novell Client 2 SP4 (IR2): AutoAdminLogon not working

In article <Posty.7c0exz@no-mx.forums.microfocus.com>, Posty wrote:
> Hopefully this will get fixed soon!


It is proceeding and should be a part of a patch from Microsoft this
summer.


Andy of
http://KonecnyConsulting.ca in Toronto
Knowledge Partner
http://forums.novell.com/member.php/75037-konecnya
If you find a post helpful and are logged in the Web interface, please
show your appreciation by clicking on the star below. Thanks!

___
Andy of Konecny Consulting in Toronto
Knowledge Partner Profile
If you find a post helpful, click the Like button below. Thanks!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.