michaelleewebb Absent Member.
Absent Member.
2252 views

ifolder not starting correctly ??

hi, i downloaded a vmware image from the opensuse gallery. its called iFolder JeOS heres the link if you want to look at it. iFolder JeOS – SUSE Gallery. i followed the instructions but i did not include ssl or LDAP. i set the machine up to have a static address , 192.168.3.105. it almost seems to work. i can open the ifolder administation page and create a new user. but i notice something wrong, when i select the server tab it shows my server, but when i click on my server it says that my server is offline. if i try to go to https://192.168.3.105/simias10. it says unable to connect. when i start the client machine and go though the ifolder account creation wizard and fill everything in then i press the connect button. i get the following error "an errror was encounteed while connectiong to the ifolder server. please verify the information entered and try again. i feel like a server has failed to start, or was not configured correctly. can anyone help. i used to use linux till about 5 years ago, i got rust all over.
Labels (1)
0 Likes
2 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: ifolder not starting correctly ??

michaelleewebb,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://forums.novell.com/

0 Likes
Knowledge Partner
Knowledge Partner

Re: ifolder not starting correctly ??

michaelleewebb;2097713 wrote:
hi, i downloaded a vmware image from the opensuse gallery. its called iFolder JeOS heres the link if you want to look at it. iFolder JeOS – SUSE Gallery. i followed the instructions but i did not include ssl or LDAP. i set the machine up to have a static address , 192.168.3.105. it almost seems to work. i can open the ifolder administation page and create a new user. but i notice something wrong, when i select the server tab it shows my server, but when i click on my server it says that my server is offline. if i try to go to https://192.168.3.105/simias10. it says unable to connect. when i start the client machine and go though the ifolder account creation wizard and fill everything in then i press the connect button. i get the following error "an errror was encounteed while connectiong to the ifolder server. please verify the information entered and try again. i feel like a server has failed to start, or was not configured correctly. can anyone help..


I'd try reconfiguring the server - if you are getting an error on the simias10 page - there is something not right with the base configuration.
On a next reconfiguration, try using SSL. Setting up SSL on openSUSE is not that hard to setup (for example see steps 1 & two in the bit 'Configuring Apache for SSL' : Installing iFolder Server on openSUSE 11.1 & 11.2 | DiWi ).

The rest of that blog is dated as I wrote it for 11.1, but there is an updated blog here
iFolder on OpenSuSE 11.3 full install walkthrough » daniel lench
that might help in getting a better pictures of what needs to be configured and shake off the rust a bit 🙂

Also, the author of the iFolder JeOS might be able to give you some pointers?

Cheers,
Willem
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.