Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
2598 views

nwgina not showing up

Ok, I've done this a few hundred times. New PC, install NW client, reboot
and login to the tree.

Just did the usual on a new PC and the NW client is not the default. When I
login to the PC it offers me to authenticate with a Bindery connection. Not
the best way to move forward....

One more piece of data: If I launch the client
<start><programs><Novell><Novell login> it works just fine.

Any thoughts?

Thanks.

Steve.
Labels (1)
0 Likes
5 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: nwgina not showing up

An updated. Got tired of the headache so did a flatten and reload.

So far, it's working just great. Could it be the boys at Dell did
something?

Steve.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: nwgina not showing up

An update. Got tired of the headache so I did a flatten and reload.

So far, everything is working correctly. Could it be that the boys at Dell
did something?

Steve.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: nwgina not showing up

Another update:

After I let the PC download/installing the 40+ "Critical Updates" from
microsoft the MSGina took over again. At least now, the Novell Login does
take place properly after the login to the PC.

Still far from correct.

I am open again to suggestions. For now, I am calling it a day.

Steve.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: nwgina not showing up

Steve,

Can you verify NWGINA is set to load?...

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"GinaDLL"="NWGINA.DLL"

And another GINA is not getting in the way?...

Using a 3rd Party GINA with the Novell Client
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/2950350.htm

How does NWGINA work?
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10059511.htm

Or you've configured AutoAdminLogon and some values are set to disablethe
Novell GINA...

Need to disable the Novell Login during bootup on Windows NT/2000/XP for
trouble shooting
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10054281.htm

ZENworks Desktop Management agent and policy could be configured in such a
way to prevent it from appearing...

Microsoft (MSGINA) login dialog displayed instead of Novell dialog after
installing 4.90 client.
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10086499.htm

MicroSoft gina appears at bootup instead of Novell Gina
http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?10090359.htm

--
Tony Pedretti


0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: nwgina not showing up

Final update. Tony is on the right track here. The Registry key
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows >
NT\CurrentVersion\Winlogon]> "GinaDLL"="NWGINA.DLL" kept disappearing.

I could create the key and on reboot, it would be gone. Finally tracked it
down to the version of driver for the Dell 1450 USB wireless adapter.

With version 8.1.50 installed, it would blow the registry key away. So far,
version 8.1.20 is working just great.

Sometimes older is better.

Steve.



>>> On 5/4/2006 at 14:17:59, in message

<bcu6g.1227$U_.848@prv-forum2.provo.novell.com>, Tony
Pedretti<ynotpe@NoSpaMhotmail.com> wrote:
> Steve,
>
> Can you verify NWGINA is set to load?...
>
> [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows
> NT\CurrentVersion\Winlogon]
> "GinaDLL"="NWGINA.DLL"
>
> And another GINA is not getting in the way?...
>
> Using a 3rd Party GINA with the Novell Client
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/2950350.htm
>
> How does NWGINA work?
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10059511.htm
>
> Or you've configured AutoAdminLogon and some values are set to
> disablethe
> Novell GINA...
>
> Need to disable the Novell Login during bootup on Windows NT/2000/XP for
>
> trouble shooting
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10054281.htm
>
> ZENworks Desktop Management agent and policy could be configured in such
> a
> way to prevent it from appearing...
>
> Microsoft (MSGINA) login dialog displayed instead of Novell dialog after
>
> installing 4.90 client.
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?/10086499.htm
>
> MicroSoft gina appears at bootup instead of Novell Gina
> http://support.novell.com/cgi-bin/search/searchtid.cgi?10090359.htm

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.