Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
738 views

server licence problem


just recently removed a nw6 server from my tree in order to replace the
disks w/ larger ones. removed server, replaced disks, and reinstalled
the server back into the tree as nw6.5 spk6.

in the last couple of weeks, it has lost its connection to the server
license a couple of times. on initial install, it attached itself to a
"demo" server license that still sits in the license container, along
side the "real" mla license. (demo license expired 30 days after the
initial 6.5 server was installed, a couple of years ago. should I just
delete it?) The message appeard on the screen "server license
expired". so I used NWAdmin to manually assign the server to the other
license. all seemed well for a few days, until thismorning, when I got
calls from users that they couldn't connect. message on the screen
said "Policy Manager (5.00-051): Server license expired for Novell
Netware 6 server 650".

looking back through the console log, I see it started right after the
server was rebooted last night, just before I left. so it seems as
though it takes the manual assignment, but then looses it on re-boot.


question: what do I need to do to get the assignment to "stick"?


--
chuck
Labels (1)
0 Likes
3 Replies
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: server licence problem

Delete the demo license. If you have an MLA license, you should delete all
the other server licenses for the same NetWare version in order to avoid
problems with the wrong license being used.

--
Marcel Cox (using XanaNews 1.18.1.6)
0 Likes
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: server licence problem


Marcel Cox;2614543 Wrote:
> Delete the demo license. If you have an MLA license, you should delete
> all
> the other server licenses for the same NetWare version in order to
> avoid
> problems with the wrong license being used.
>
> --
> Marcel Cox (using XanaNews 1.18.1.6)


Ok...not sure its actually an "MLA" license...I thought I saw that
marked somewhere, but now I can't see it anywhere. Put it this way: I
have 150 user licenses for the tree....with that comes an allegedly
"unlimited" number of server licenses. The server license itself says
there are 1000 units.

still delete the demo?


--
chuck
0 Likes
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Re: server licence problem

You do not have an MLA license, if you did no user licenses would be
required. The 1,000 server license is for the servers, not users, and is
the standard one that everyone gets.

Yes, delete the demo. The server license must be placed in the tree such
that every server can walk UP the tree to it. The user license(s) must
be placed to that the user objects can walk UP the tree to find them.
--
Andrew C Taubman
Novell Support Forums Volunteer SysOp
http://support.novell.com/forums
(Sorry, support is not provided via e-mail)

Opinions expressed above are not
necessarily those of Novell Inc.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.