RaphAlv Respected Contributor.
Respected Contributor.
350 views

Ldap Integration Error

-Description
after set ldap configuration, the test gives a general error (attached) and cannot proceed to enable authentication phase.
-Action took so far
sysadmin test inside server login by his own credetials and worked.

01.JPGSystemConfigurationTab

0 Likes
8 Replies
Outstanding Contributor.. JarodMB Outstanding Contributor..
Outstanding Contributor..

Re: Ldap Integration Error

did you try without prepending the domain name? 

What does your users and groups settings (lower two boxes) look like (white out or replace chars for sensitive info)

0 Likes
RaphAlv Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Ldap Integration Error

Yes I did but no luck yet.
Please have the Users and Groups entries as below:
02.JPG

0 Likes
Outstanding Contributor.. JarodMB Outstanding Contributor..
Outstanding Contributor..

Re: Ldap Integration Error

can you try changing the Domain (NetBios name) to americas instead of the full domain name

also, verify that the connections to the right lists the correct DCs and allowed ports

0 Likes
RaphAlv Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Ldap Integration Error

Domain name is changed, but error is the same:

03.JPG

guess the connection (ports and forth) would do by telnet test, right?

0 Likes
Outstanding Contributor.. JarodMB Outstanding Contributor..
Outstanding Contributor..

Re: Ldap Integration Error

Correct - is your central host a linux or windows host? 

0 Likes
RaphAlv Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Ldap Integration Error

Central is a Linux box.
port 389 fails to pass tests like telnet... checking along with network guys...
0 Likes
Highlighted
RaphAlv Respected Contributor.
Respected Contributor.

Re: Ldap Integration Error

Another test taken, that failed like the picture below, error doesnt say much:

ldaptest00.JPG

 

 

 

 

Then look at the headers of the test request in the browser feature itself,
there come

{type: "ACTIVE_DIRECTORY", domain: "americas.corpdir.net",…}
addresses: [{host: "53.93.4.184", port: "389"}]
customGroupsAttributesNames: null
domain: "americas.corpdir.net"
enabled: true
groupMembershipAttribute: "memberOf"
groupNameAttribute: "cn"
groupsDns: []
groupsFilter: null
groupsSearchRecursive: false
privilegedUser: "D154_SBC_s_HPSA-ADQ"
privilegedUserPassword: "********"
securedChannel: false
type: "ACTIVE_DIRECTORY"
userCommonNameAttribute: "displayName"
userEmailAttribute: null
userName: "D154_SBC_s_HPSA-ADQ"
userPassword: "users password here"
usersDns: ["OU=D154,DC=americas,DC=corpdir,DC=net"]
0: "OU=D154,DC=americas,DC=corpdir,DC=net"
usersFilter: "(SamAccountName={0})"
usersSearchRecursive: true

0 Likes
Outstanding Contributor.. JarodMB Outstanding Contributor..
Outstanding Contributor..

Re: Ldap Integration Error

the only difference from my env to yours is the Users Filter

(&(objectClass=Person)(sAMAccountName={0}))

can you try using ldp.exe or another ldap browser to connect to the directory service as your privileged user and make sure your mappings line up as necessary 

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.