Highlighted
Frequent Contributor.
Frequent Contributor.
356 views

Link is not filtering with a letter in the array field.

Hey guys,

I works on Service Manager 9.41

I have link line related with a array field.

>>without query

when I enter a letter , showing services begins with this letter
but this method show all device types. I want only type: bizservice

so I add a query

>>with query

when I enter a letter

This time, It shows the services I want with type:bizservice

But It does not show the services begins with the letter.

 

Thank you so much,

0 Likes
3 Replies
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Link is not filtering with a letter in the array field.

Hello ceyhun,
Thanks for reaching us.

Could you please provide a little more explanation about this? With that, I can check on an OOB environment and hopefully provide you an advice.

Jose L. Arias

 

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.

If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a KUDOS by clicking on the STAR at the bottom left of the post and show your appreciation. “

 

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution. If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a LIKE by clicking on the Thumb and show your appreciation.
0 Likes
Highlighted
Frequent Contributor.
Frequent Contributor.

Re: Link is not filtering with a letter in the array field.

Hey again,

1-without query.jpg
 
     I add a link line without query at like this photo.  file: cm3r
 
2-without entering letter 448 CIs including bizservice and computer types.jpg
 
    Directly, I push to comfill but  listing all CIs  in all types such as bizservice, computer But I want to see only CIs with bizservice type
 
And,
 
3-with entering letter , shows all CI types begins with letter.jpg
 
   Create new change
    I typed a letter, for instance "T" .  Thus, It shows CIs begins with letter T.  But I see CIs with bizservice and so on. Watch this space! I want to see only CIs with bizservice type.
 
So,
 
4-with query, to shows only bizservice type.jpg
 
   I add a query like that: $query="device.type"=\"bizservice\""
 
5-without entering letter , shows only bizservice type this is ok.jpg
 
   Again, create new change
   Directly, I push to comfill and It shows CIs with only bizservice type.  Result I want is that.  This is OK.
 
But,
 
6-with entering letter, shows all bizservice CIs again this is the problem.jpg
 
   Create new change
  I typed a letter, for instance "T" .  But It shows all CIs with bizservice type. This is not OK.
 
In short,
 
I want to see CIs begins with "T" only in bizservice type.
 
 
 
 
I tried to explain my problem. Hope, you will help me.
 
 
0 Likes
Highlighted
Honored Contributor.
Honored Contributor.

Re: Link is not filtering with a letter in the array field.

Hi ceythun,

try something like this:

$query="device.type"=\"bizservice\""
$L.fieldvalue=nullsub(cursor.field.contents(), "")
if ($L.fieldvalue~="") then $query+=(" and sm.device.display.name#\""+$L.fieldvalue+"\"")

I just can't check it here by myself but maybe it works...

Reqards,

Bo

 

 

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.