Absent Member.. RuK0 Absent Member..
Absent Member..
91 views

SM 9.40 CTI through web client problems

Hi,

My customer has migrated to SM 9.40. A call center is experiencing problems with the CTI plugin.

CTI has been configured so when a telephone call arrives, SM 9.40 will open a new interaction pre-filled with the customer informaiton.

The functionnality is working for only 8 out of 13 dispatchers .

All of them are using IE 11, on Win 7 SP1, java 7, verified SM9 URL with parameter telephonyuser=1 on all pc, and also verified that plugin is launched.

Telephonic system is alcatel, also working with a plugin called CCA. 

Does anyone has experienced this kind of trouble, or does has any idea of what can disturb DDE communication between these plugnis?

0 Likes
3 Replies
Highlighted
Jhonny_C_SM Frequent Contributor.
Frequent Contributor.

Re: SM 9.40 CTI through web client problems

Greetings.

Please provide more details about the issue, the interaction is not being generated when the call enters? if there is some kind of error message or pop up message? is the communication not being established?

Also please provide details about the system information.

Regards,

Jhonny Castro Montero
SW Support Technical Consultant
San Jose, Costa Rica
hpe.com
Hewlett Packard Enterprise

If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a KUDOS by clicking on the STAR at the bottom left of the post and show your appreciation
0 Likes
Absent Member.. RuK0 Absent Member..
Absent Member..

Re: SM 9.40 CTI through web client problems

Hi Jhonny,

Thanks for answering.

For those who are experiencig problems, interactions are not being generated when the call enters. Sometimes we got a message from alcatel plugin saying could not open channel with HP_Service_Manager server. DDE connection is not being established eventhough the HP SM9.40 plugin is running.

From time to time a connection gets established in the middle of the day, and all the calls of the morning generates an interaction at on time. This behavor has been reported about 4 or 5 times.

SM 9.40 is running in 2 Aix Servers each of them are running 2 SM servlets,  database is Oracle,  there are 2 webservers on Linux / Apache / Tomcat in front end.

Best regards,

 

0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: SM 9.40 CTI through web client problems

This might end up being a complex issue to troubleshoot. Have you tried tracing the CTI connections in the sm.log?

If you find that this or any other post resolves your issue, please remember to click "Accept as Solution". If you are satisfied with anyone’s response, please remember to give them KUDOS by clicking on the "thumbs up" at the bottom left of the post to show your appreciation.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.