Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
2115 views

OraFormsConnect issue when launching TryScript

Jump to solution

Hi everyone,

I have an issue with OraFormsConnect function and I can't find where I've made a mistake. In fact, the script is specified on below:

function Start(sEtape : string; sServeur : string; sTitre : string ;formUrl : form) : string
var
i : number;
sSSessionID : string;


begin
MeasureStart(sEtape);

WebSetBrowser(WEB_BROWSER_MSIE8);
WebModifyHttpHeader("Accept-Language", "fr");
WebPageUrl("http://"+sServeur+"/forms/frmservlet", sTitre, formUrl);

WebSetBrowser(WEB_BROWSER_MSIE8);
WebModifyHttpHeader("Accept-Language", NULL, WEB_MODIFY_OPT_Remove);
WebUrl("http://"+sServeur+"/forms/java/frmall.jar");
WebUrl("http://"+sServeur+"/forms/java/hera.jar");
WebUrl("http://"+sServeur+"/forms/java/clientinfos3.jar");

OraFormsSetInt("INITIAL_VERSION", 1112001);
OraFormsSetPoint("INITIAL_RESOLUTION", 96, 96);
OraFormsSetPoint("INITIAL_DISP_SIZE", 1360, 764);
OraFormsSetInt("INITIAL_COLOR_DEPTH", 256);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 0);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 255);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 65535);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 4210752);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 8421504);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 65280);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 12632256);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16711935);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16762880);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16756655);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16711680);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16777215);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16776960);
OraFormsSetString("FONT_NAME", "Dialog");
OraFormsSetInt("FONT_SIZE", 900);
OraFormsSetByte("FONT_STYLE", 0);
OraFormsSetByte("FONT_WEIGHT", 0);
OraFormsSetPoint("INITIAL_SCALE_INFO", 8, 18);
OraFormsSetBoolean("WINSYS_REQUIREDVA_LIST", false);
OraFormsSetString("DEFAULT_LOCAL_TZ", "Europe/Paris");

OraFormsConnect(
"server escapeParams=true module=pdistart.fmx userid= debug=no host= port= obr=no tracegroup= log= term=/oracle/as1x/as"
"1x/config/FormsComponent/forms/admin/resource/F/fmrweb.res ssoProxyConnect=no record=names",
"http://"+sServeur+":-1/forms/lservlet?ifcfs=/forms/frmservlet?config=herapp&ifsessid=WLS_FORMS7.formsapp.13&accept"
"Language=fr-FR", "http://"+sServeur+"/forms/frmservlet?config=herapp");

OraFormsGetSessionId(sSSessionID);
WebCookieSet(sSSessionID, "http://"+sServeur+"/forms/java/");

// ---
// New window activated: Ouverture de session
OraFormsSetWindow("Ouverture de session");

MeasureStop(sEtape);
heraStart:= sSSessionID;

When I launched the TryScript, I'm facing this issue : OraForms: 21 - Communication Error., class java.lang.IllegaleArgumentException port out of range -1java.net.InetSocketAddress.createUnresolved(Unknown source)sun.net.www.protocole.http.HttpUrlConnection.<init>(Unknown source)com.segue.performer.replaying.prot

If I recapture the script, its content is exactly the same :

WebSetBrowser(WEB_BROWSER_MSIE8);
WebModifyHttpHeader("Accept-Language", "fr");
WebPageUrl("http://xxx.xxx.xxx/forms/frmservlet", "HERA en preprod", FORMS_FRMSERVLET001);

WebSetBrowser(WEB_BROWSER_MSIE8);
WebModifyHttpHeader("Accept-Language", NULL, WEB_MODIFY_OPT_Remove);
WebUrl("http://xxx.xxx.xxx/forms/java/frmall.jar");
WebUrl("http://xxx.xxx.xxx/forms/java/hera.jar");
WebUrl("http://xxx.xxx.xxx/forms/java/clientinfos3.jar");

OraFormsSetInt("INITIAL_VERSION", 1112001);
OraFormsSetPoint("INITIAL_RESOLUTION", 96, 96);
OraFormsSetPoint("INITIAL_DISP_SIZE", 1360, 764);
OraFormsSetInt("INITIAL_COLOR_DEPTH", 256);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 0);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 255);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 65535);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 4210752);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 8421504);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 65280);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 12632256);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16711935);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16762880);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16756655);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16711680);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16777215);
OraFormsSetInt("WINSYS_COLOR_ADD", 16776960);
OraFormsSetString("FONT_NAME", "Dialog");
OraFormsSetInt("FONT_SIZE", 900);
OraFormsSetByte("FONT_STYLE", 0);
OraFormsSetByte("FONT_WEIGHT", 0);
OraFormsSetPoint("INITIAL_SCALE_INFO", 8, 18);
OraFormsSetBoolean("WINSYS_REQUIREDVA_LIST", false);
OraFormsSetString("DEFAULT_LOCAL_TZ", "Europe/Paris");

OraFormsConnect(
"server escapeParams=true module=pdistart.fmx userid= debug=no host= port= obr=no tracegroup= log= term=/oracle/as1x/as"
"1x/config/FormsComponent/forms/admin/resource/F/fmrweb.res ssoProxyConnect=no record=names",
"http://xxx.xxx.xxx:-1/forms/lservlet?ifcfs=/forms/frmservlet?config=herapp&ifsessid=WLS_FORMS7.formsapp.13&accept"
"Language=fr-FR", "http://xxx.xxx.xxx/forms/frmservlet?config=herapp");

OraFormsGetSessionId(gsSSessionID);
WebCookieSet(gsSSessionID, "http://xxx.xxx.xxx/forms/java/");


// ---
// New window activated: Ouverture de session
OraFormsSetWindow("Ouverture de session");

But this time I have no issue while lanching TryScript. Could anyone help me? 

Many thanks and best regards.

Hien HOANG

0 Likes
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Hi Hien HOANG.

The first thing I would try would be changing the port number in the OraFormsConnect function.

Currently its set to -1

"http://xxx.xxx.xxx:-1/

Try changing that to port 80 (or whichever port is used), so "http://xxx.xxx.xxx:80/

or if your server is using HTTPS, then port 443, "http://xxx.xxx.xxx:443/

If that does not help, do you know if you environment is using load balancing (given the "+sServeur+")?

Best regards,

Ciaran.

View solution in original post

0 Likes
2 Replies
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Hi Hien HOANG.

The first thing I would try would be changing the port number in the OraFormsConnect function.

Currently its set to -1

"http://xxx.xxx.xxx:-1/

Try changing that to port 80 (or whichever port is used), so "http://xxx.xxx.xxx:80/

or if your server is using HTTPS, then port 443, "http://xxx.xxx.xxx:443/

If that does not help, do you know if you environment is using load balancing (given the "+sServeur+")?

Best regards,

Ciaran.

View solution in original post

0 Likes
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

Thank CiaranB,

In fact I already found where I made a mistake. In fact in the transaction Tinit, there is a function called OraFormsInit and inside we define the server under test and as you said, I forgot to specify the port where application was hosted.

If I do so, the port number in OraFormsConnect is set according to the value in OraFormsInit.

By the way, many thanks to remind me about it.

Best regards.

Hien HOANG.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.