Having problems with your account or logging in?
A lot of changes are happening in the community right now. Some may affect you. READ MORE HERE

Why am I getting an "error 193" when trying to launch an application using the Start method?

Why am I getting an "error 193" when trying to launch an application using the Start method?

In general, this error is generated from Windows when a particular object or path cannot be found e.g. one of the most common causes is looking for the path in the Registry (see Why am I getting error code "193" when I try to Invoke an Application with SilkTest? ) and not getting the full path returned. It is not a SilkTest error or problem. Instead of using the Start method, one successful workround is to use SYS_Execute to call a link(shortcut) to a batch file which itself calls the application under test. It is important that you call a link(shortcut) to the batch file and not the batch file itself, so that SilkTest returns ready to test the application when it is launched - see the SilkTest help files for the behaviour of sys_execute for why this is necessary.

DISCLAIMER:

Some content on Community Tips & Information pages is not officially supported by Micro Focus. Please refer to our Terms of Use for more detail.
Top Contributors
Version history
Revision #:
1 of 1
Last update:
‎2013-02-15 19:34
Updated by:
 
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.