Highlighted
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
241 views

[ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

 

PROBLEM:
After installing OA Agent 11.13 on a new Red Hat Enterprise Linux cluster (5.9, x86_64)
the agent installation is OK, but the ovclusterinfo failed with error :
# ovclusterinfo  -a
ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
(conf-211) Cluster environment is not detected.

But the cluster is OK on the node.

# clustat
Cluster Status for CL_ABC @ Mon Jan 20 10:45:18 2014
Member Status: Quorate

Member Name                                                     ID   Status
------ ----                                                     ---- ------
abcprodac84                                                         1 Online, Local, rgmanager
abcprodpa84                                                         2 Online, rgmanager
/dev/dm-11                                                          0 Online, Quorum Disk

Service Name                                                     Owner (Last)                                                     State
------- ----                                                     ----- ------                                                     -----
service:abc-svc-haproxy                                          abcprodpa84                                                      started
service:abc-svc-omlg                                             abcprodac84                                                      started

The same problem occurs on the second node.

 

CAUSE:
Cluster configuration entries are not configured automatically during the agent installation.

 

SOLUTION:

To resolve add missing entries into conf.cluster namespace manually:
                ovconfchg -ns conf.cluster -set CLUSTER_TYPE "Red Hat Advanced Server (RHAS)"
                ovconfchg -ns conf.cluster -set MAX_RETRIES_FOR_CLUSTERUP 10
                ovconfchg -ns conf.cluster -set MONITOR_MODE TRUE
                ovconfchg -ns conf.cluster -set POLLING_INTERVAL 10000


This is documented in the following KCS article:

http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM00728742

HP Support
If you find that this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you liked it I would appreciate KUDOs.
6 Replies
New Member.

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

There is hotfix for this issue

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

Hi Support,

 

I have a similar issue on Redhat Cluster (os version 5.6 + clustat version 2.0.52), from ovclusterinfo i got this error:

 


ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
          (conf-335) Exception during execution:

 

I have already set all variable suggested but the problem persist

 

ovconfchg -ns conf.cluster -set CLUSTER_TYPE "Red Hat Advanced Server (RHAS)"
ovconfchg -ns conf.cluster -set MAX_RETRIES_FOR_CLUSTERUP 10
ovconfchg -ns conf.cluster -set MONITOR_MODE TRUE
ovconfchg -ns conf.cluster -set POLLING_INTERVAL 10000

 

 

opcagt -list_all_versions
Base version:
11.11.025
Patch version:
OALIN_00031:11.13.007
Hotfix version:
HFLIN_13002:11.13.011

 

Thanks,

Fabrizio

0 Likes
Highlighted
New Member.

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

Hi

Could you try the hotfix released as part of this CR QCCR1A169126

Regards
Sandeep
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

Please can you give me the link of CR or directly hotfix ?

 

Thanks!

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

Hello,

 

It seems that ovclusterinfo fails only with -a option, infact if i run it with other option it works.

 

# ovclusterinfo -a
ERROR:    (conf-599) Cluster exception.
          (conf-335) Exception during execution:


# ovclusterinfo -c -state
Up


# ovclusterinfo -g oo_service -state
Online

 

I think that the Hotfix suggested is already included into HFLIN_13002:11.13.011, can you confirm please ?

 

Thanks.

Regards

Fabrizio

0 Likes
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: [ST OMU] ovclusterinfo doesn't detect cluster configuration

Hi,

 

We solve the problem installing HFLIN_13017, now ovclusterinfo command run correctly.

 

This is the OMA agent version installed:

 

# opcagt -list_all_versions
Base version:
11.11.025
Patch version:
OALIN_00031:11.13.007
Hotfix version:
HFLIN_13002:11.13.011
HFLIN_13017:11.13.026

 

 

Regards,

Fabrizio

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.