Highlighted
Contributor.. David Rumley Contributor..
Contributor..
254 views

Swagger import into UFT does not define responses

After importing the Swagger from the Petstore example into UFT 12.52, noticed that the response is not defined in the resulting REST method in UFT.  For example /pet/{petID}.  The swagger JSON defines 3 responses (200,400, and 404).  I expected the resulting method in UFT to at least have the schema of the 200 response created.  However, UFT seems to never create the response for the method(s).  Is this a limitation of UFT or a defect in UFT?

 

Tags (4)
0 Likes
2 Replies
Absent Member.. Oscar_M_FT Absent Member..
Absent Member..

Re: Swagger import into UFT does not define responses

Hi David

I hope you have a nice day

 

Regarding you issue, some times the schema you import from the Swagger API  could have missing values for some elements, UFT automatically generates values for these elements, depending on the values set in the Autovalues pane of the Options dialog box (Tools >  Options > API Testing tab > Autovalues pane), please check this and let us know the results.

Best Regards,

 

Oscar Mendoza

HP Software Support.

[If this information solves or helps solve your issue, mark the correct one with “Accept as solution” or as “helpful”]

[Opinions expressed in my postings are mine alone, and do not reflect the opinions of my employer.

No warranties express or implied for any solution/suggestion posted.]

 

 

“Regards,

Oscar Mendoza| SW Technical Support Consultant.
Functional Testing
Hewlett-Packard (SSO Portal)


If you find that this or any other post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution.
If you are satisfied with anyone’s response please remember to give them a KUDOS by clicking on the STAR at the bottom left of the post and show your appreciation.”
0 Likes
Tom-M Valued Contributor.
Valued Contributor.

Re: Swagger import into UFT does not define responses

 

Oscar,

The example from Swagger.io site http://petstore.swagger.io/   should work with response body but does not work for me either.

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.