Highlighted
New Member.
235 views

Issue with RunAPI statement in UFT 12.02 version

Hi All,

We are having an issue in UFT 12.02 version, we are trying to call an API Test in GUI Test by using the statement “RunAPITest” (Design >> Call to Existing APITest/Action). This is for framework designing purpose.

It is executing fine but getting failed and shows no error messages in test results, simply showing as failed.

If we run the API test alone, it’s working fine without any issues. Can you please help us resolving this issue?

Note: The GUI Test fails only when the API Test contains any Excel Test Data sheet or Local Table. If it doesn't have any test data sheets, its working fine when we called it in

Thanks.

0 Likes
1 Reply
Highlighted
Trusted Contributor.
Trusted Contributor.

Re: Issue with RunAPI statement in UFT 12.02 version

Hello,

It looks like the issue introduced by the following Microsoft Windows updates. You can either try to uninstall them for now or contact our support agent to get the hotfix for corresponding UFT versions.

KB4041681: https://support.microsoft.com/en-us/help/4041681/windows-7-update-kb4041681

KB4041678: https://support.microsoft.com/en-us/help/4041678/windows-7-update-kb4041678

 

Thanks,

Jason

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.