Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
477 views

QTP 11.0 issue while running from QC 11.0

Jump to solution

I am facing an issue while running a QTP TestSet from QC. After first Test is executed and a Browser is opened QTP is closing to open the Other test. The Browser now which was opened before QTP is not getting recognised now.

 

I have tried all the settings of remote agent but no success. Please help

0 Likes
1 Solution

Accepted Solutions
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
Got the Solution to this problem 🙂 . This seems to be a Bug in QTP.

Even if a web application does not have any Java content and executed from QTP without selecting the Java Addin it works but when the same script is executed from QC it does not recognizes the objects in some cases.

The solution is -- Select all the Addins even if they are not applicable for your application. To do this you need to go to File -> Settings -> Properties section in QTP, click on Modify, select all the addins and click on ok , Apply.

This need to be done for each Test if the same issue is seen for multiple Tests

View solution in original post

0 Likes
2 Replies
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..

There is an option in QTP for whether or not to close after test execution.  Have you verified how this is set?

 

Also, you could code your QTP scripts to close the browser when finished, and open a new one for each test.

0 Likes
Absent Member.. Absent Member..
Absent Member..
Got the Solution to this problem 🙂 . This seems to be a Bug in QTP.

Even if a web application does not have any Java content and executed from QTP without selecting the Java Addin it works but when the same script is executed from QC it does not recognizes the objects in some cases.

The solution is -- Select all the Addins even if they are not applicable for your application. To do this you need to go to File -> Settings -> Properties section in QTP, click on Modify, select all the addins and click on ok , Apply.

This need to be done for each Test if the same issue is seen for multiple Tests

View solution in original post

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.