Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
dmcclanahan Absent Member.
Absent Member.
3077 views

DLU fails - no ZCM login prompt

I am trying to configure DLU on standalone WinXP boxes. ZCM agent 10.2.0.25097 is installed without a Novell client. There is no AD, the ZCM user source is eDirectory. NWGina.dll is the ginadll. The DLU policy is workstation-related and is listed as effective in the ZCM agent properties window on the workstation.

The Windows login screen appears, a user (who is allowed under the DLU policy) attempts to login. They get the standard Windows "incorrect username or password" message, and are returned to the Windows login screen. No ZCM login ever appears. If a user with a manually-created local account logs in, authentication to ZCM is automatic and all works fine.

Maybe I'm misunderstanding something, but shouldn't the ZCM login appear, either as the first login prompt or after the Windows login fails? I've spent considerable time in the TIDs and forums, and found many references to making the ZCM login go away, but nothing about how to make it appear. Any help will be appreciated.
Labels (2)
0 Likes
5 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: DLU fails - no ZCM login prompt

DLU Requires the Novell Client in ZCM.


--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Support Forums Volunteer Sysop

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.
"dmcclanahan" <dmcclanahan@no-mx.forums.novell.com> wrote in message
news:dmcclanahan.3ykjg0@no-mx.forums.novell.com...
>
> I am trying to configure DLU on standalone WinXP boxes. ZCM agent
> 10.2.0.25097 is installed without a Novell client. There is no AD, the
> ZCM user source is eDirectory. NWGina.dll is the ginadll. The DLU policy
> is workstation-related and is listed as effective in the ZCM agent
> properties window on the workstation.
>
> The Windows login screen appears, a user (who is allowed under the DLU
> policy) attempts to login. They get the standard Windows "incorrect
> username or password" message, and are returned to the Windows login
> screen. No ZCM login ever appears. If a user with a manually-created
> local account logs in, authentication to ZCM is automatic and all works
> fine.
>
> Maybe I'm misunderstanding something, but shouldn't the ZCM login
> appear, either as the first login prompt or after the Windows login
> fails? I've spent considerable time in the TIDs and forums, and found
> many references to making the ZCM login go away, but nothing about how
> to make it appear. Any help will be appreciated.
>
>
> --
> dmcclanahan
> ------------------------------------------------------------------------
> dmcclanahan's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=12877
> View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=386385
>



0 Likes
dmcclanahan Absent Member.
Absent Member.

Re: DLU fails - no ZCM login prompt

Well, that was easy then. Thanks.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: DLU fails - no ZCM login prompt

Yes it was 😆

It was not required in ZDM, so it's an easy requirement to miss.

You could try http://support.novell.com/enhancement to add you voice if you
would like this requirement removed.
Mind you, I dont think it is likely to happen since the request has been
made before, but it never hurts to voice your desires.



--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Support Forums Volunteer Sysop

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.
"dmcclanahan" <dmcclanahan@no-mx.forums.novell.com> wrote in message
news:dmcclanahan.3yklap@no-mx.forums.novell.com...
>
> Well, that was easy then. Thanks.
>
>
> --
> dmcclanahan
> ------------------------------------------------------------------------
> dmcclanahan's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=12877
> View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=386385
>



0 Likes
rroncme Absent Member.
Absent Member.

Re: DLU fails - no ZCM login prompt

Does anyone know if this has been fixed in 10.3? We want to use ZCM on 2008 R2 Server without a Novell client, but cannot get DLU to work once we remove the Novell client.

Ron Robertson Unsuspecting Novell Test Pilot for Not Ready for Enterprise Systems MCNE, MCSE, CCNA, CCA, PDQ, SOS,
0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: DLU fails - no ZCM login prompt

It's not broke.
DLU was designed in ZCM to require the Novell Client.

That has not changed in 10.3 nor is Novell working on changing that
requirement.


On 2/18/2010 1:36 PM, rroncme wrote:
>
> Does anyone know if this has been fixed in 10.3? We want to use ZCM on
> 2008 R2 Server without a Novell client, but cannot get DLU to work once
> we remove the Novell client.
>
>


--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.