Highlighted
plsfcn Absent Member.
Absent Member.
2193 views

Installation error Primary server

Hi,

We have a huge problem with our student zenworks environment of 400+ clients.
The primary server crashed with hardware failure and we cant make it run. We have backup of content-repo and tftp config. files. The database runs on another server with Microsoft SQL Server 2005.
My temporary solution is to install a secondary primary server. So I installed SLES 11 SP2, next ZCM_10.2.0 and heres where I get error and nothing works.
I mounted iso to /tmp/zcm. Added chmod -R 777 to the directory. Run the installation as root with 'sh setup.sh' (even triend terminal based '-e' switch).
Im using the same setting values as the old primary server got. The secondary server has a new IP adress though, but it's on the same vlan. Firewall is off. It's uses the same database login name (zenadmin) and password.
The old primary server had Zenworks Configuration Manager 10.3.4 installed. I only have the setup for 10.2 now and figured it would'nt be a problem and I can upgrade in ZCC later?

Installation steps
New Management Zone (because the old one is down)
Zone Name: NUT_ZONE (same as old one)
The same administrator password
Microsoft SQL Server, Use existing database and the same database name: zenworks_NUT_ZONE
Use SQL server Authentication (Username: zenadmin)
Internal CA
License code for Zenworks Configration Manager



Errors


When I start with 'sh setup.sh' i get this message:
Launching installer...

Listening for transport dt_socket at address: 5005
libxcb: WARNING! Program tries to unlock a connection without having acquired
a lock first, which indicates a programming error.
There will be no further warnings about this issue.
libxcb: WARNING! Program tries to lock an already locked connection,
which indicates a programming error.
There will be no further warnings about this issue.



When Installation is done and setup verifies the installation i get this
One or more severe errors occurred during the installation. Please see the log file
http://i.imgur.com/ftwDs7s.jpg

I choose Roll back now, but have tried continue aswell. The first time I got to ZCC login screen but could'nt login with administrator. Some error with credentials. Second time, after i reinstalled, I could'nt even get to the ZCC login page.

If I verify Configuration I get this alot
Unable to find credentials for the identity


Here is the installation log
Mirror (1) install_log.zip - Speedy Share - upload your files here
Mirror (2) https://cdn.anonfiles.com/1363870057153.zip


We would be very thankful for any help and pointers.

Regards
Labels (2)
0 Likes
6 Replies
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Installation error Primary server

You need to download and use the 10.3.0 Media.
10.2.0 Media will not work.

Also, unless you have run the disaster recovery steps in advance to so
you can restore the proper configuration files, certificate authority,
etc.. you are going to have major issues.

Simply installing a new zone with the same name and ip address will not
make it the same zone.

If you are able to still access the HDDs from the old server, Support
may be able to pull off what you need though really i can't say exactly
what files those would be since the process is normally automated.

On 3/21/2013 8:56 AM, plsfcn wrote:
>
> Hi,
>
> We have a huge problem with our student zenworks environment of 400+
> clients.
> The primary server crashed with hardware failure and we cant make it
> run. We have backup of content-repo and tftp config. files. The database
> runs on another server with Microsoft SQL Server 2005.
> My temporary solution is to install a secondary primary server. So I
> installed SLES 11 SP2, next ZCM_10.2.0 and heres where I get error and
> nothing works.
> I mounted iso to /tmp/zcm. Added chmod -R 777 to the directory. Run the
> installation as root with 'sh setup.sh' (even triend terminal based '-e'
> switch).
> Im using the same setting values as the old primary server got. The
> secondary server has a new IP adress though, but it's on the same vlan.
> Firewall is off. It's uses the same database login name (zenadmin) and
> password.
> The old primary server had Zenworks Configuration Manager 10.3.4
> installed. I only have the setup for 10.2 now and figured it would'nt be
> a problem and I can upgrade in ZCC later?
>
> INSTALLATION STEPS
> New Management Zone (because the old one is down)
> Zone Name: NUT_ZONE (same as old one)
> The same administrator password
> Microsoft SQL Server, Use existing database and the same database name:
> zenworks_NUT_ZONE
> Use SQL server Authentication (Username: zenadmin)
> Internal CA
> License code for Zenworks Configration Manager
>
>
>
> ERRORS
>
>
> When I start with 'sh setup.sh' i get this message:
> -Launching installer...
>
> Listening for transport dt_socket at address: 5005
> libxcb: WARNING! Program tries to unlock a connection without having
> acquired
> a lock first, which indicates a programming error.
> There will be no further warnings about this issue.
> libxcb: WARNING! Program tries to lock an already locked connection,
> which indicates a programming error.
> There will be no further warnings about this issue.-
>
>
> When Installation is done and setup verifies the installation i get
> this
> -One or more severe errors occurred during the installation. Please see
> the log file-
> http://i.imgur.com/ftwDs7s.jpg
>
> -I choose Roll back now, but have tried continue aswell. The first time
> I got to ZCC login screen but could'nt login with administrator. Some
> error with credentials. Second time, after i reinstalled, I could'nt
> even get to the ZCC login page.-
>
> If I verify Configuration I get this alot
> -Unable to find credentials for the identity-
>
>
> Here is the installation log
> Mirror (1) 'install_log.zip - Speedy Share - upload your files here'
> (http://speedy.sh/PnaEv/install-log.zip)
> Mirror (2) 'Sprend'
> (http://sprend.com/download.htm?C=3ecc613d0a2143d989e34f062b514890)
> Mirror (3) https://cdn.anonfiles.com/1363870057153.zip
>
>
> We would be very thankful for any help and pointers.
>
> Regards
>
>



--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Knowledge Partner

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.
--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
plsfcn Absent Member.
Absent Member.

Re: Installation error Primary server

Thanks for the version hint.
Will there be more files than content-repo, tftp config.-files and CA?
Is there any documentation of how to manually find and backup these files (especially CA?)
Should we perhaps tackle this in a diffrent way?
0 Likes
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Installation error Primary server

Do this, install a new 10.3. (Keep the Server Name, install location,
IP, etc... the same as the original zone.) Then upgrade to 10.3.4.

Then

Follow the Docs for disaster recovery to back the server config files
and the CA. Examine these files backed up, i think they are mostly just
zips if i recall, but cannot say for sure.

Then try to find these files on your dead drives to build your own
disaster recovery zips to supply to this server to get it back.

Again, this is not really the official way and support may be able to
help more but as a School, I know this may not be an option.

On 3/21/2013 11:26 AM, plsfcn wrote:
>
> Thanks for the version hint.
> Will there be more files than content-repo, tftp config.-files and CA?
> Is there any documentation of how to manually find and backup these
> files (especially CA?)
> Should we perhaps tackle this in a diffrent way?
>
>



--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Knowledge Partner

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.
--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
shaunpond Absent Member.
Absent Member.

Re: Installation error Primary server

0 Likes
plsfcn Absent Member.
Absent Member.

Re: Installation error Primary server

Thanks guys! Great fast response on this forum. The first primary server is alive again thanks to hardware support and I can now follow the normal procedures to setup a secondary server.

Best regards
0 Likes
plsfcn Absent Member.
Absent Member.

Re: Installation error Primary server

Ok now I'm trying to Install with 10 SP3 setup iso and getting errors during installation. I'm installing a second primary server and using the existing server method.
Error log
http://sprend.com/d?C=ba493b701e9a45b3ae847c1366f9ce68
I have installed the included "mono" software
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.