Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
2041 views

Problem with Acrobat-Patch

Hello,

we are using ZCM 11.1 with ZPM. I tried to deploy the patch "Adobe
APSB12-08 Acrobat Professional 10.1.3 for Windows (Update)
(Multi-Language) (See Notes)1814497293" on Windows 7 SP1 Enterprise x64
German via a Remediation but it does not seem to work.
The Action fails with the error "Failed to launch C:\Program Files
(x86)\Novell\ZENworks/zpm/Remediate.exe. Exit code: 144" in ZCC
I looked in the System-Eventlog and found the following entries:

-Information: PLUS DEPLOYMENT: Information
File Name: AcrobatUpd1013.msp
Installation conditions were not met, not installing: AcrobatUpd1013.msp

-Error: PLUS DEPLOYMENT: Error
File Name: AcrobatUpd1013.msp
Error:
No patches were installed by the deployment script.

- Error: Kategorie: BundleManager
GenericActions.LaunchExitError: Fehler bei Aufruf von C:\Program Files
(x86)\Novell\ZENworks/zpm/Remediate.exe. Endcode: 144

The patch never installs. There are no requirements in the Patch-Bundle
so i cannot see which Installation conditions should be met. The notes say:
"Patch Notes
• By default, the update installer is deployed to the System temp
directory. An administrator may then manually install the update. User
interaction may be required to accept an unsigned driver provided by Adobe.
• Use other deployment options for automatic installation.
This patch applies to versions of Adobe Acrobat Professional greater
than or equal to 10.0.0."

The patch isn't deployed to the temp-Directory.

But the real problem is that the devices are rebooting constantly every
15 minutes because the patch tries to install again. When creating the
Remediation i set it to "never Reboot".
This is one of our first attempts to deploy patches with ZPM. It is very
important for us that ZPM only reboots the devices when we allow it. Our
users won't be very happy with this odd behaviour...
I've the other post belonging to Acrobat and reboot...

Any help would be appreciated.


Kind regards,
Thomas


Labels (2)
0 Likes
4 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Problem with Acrobat-Patch

Thomas,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://forums.novell.com/

0 Likes
GuillaumeBDEB Absent Member.
Absent Member.

Re: Problem with Acrobat-Patch

Hi Thomas, just to clarify things how did you deploy Acrobat Pro X in the first place? Using an AIP or not? The AIP could be your problem. If you are indeed using an AIP to deploy Acrobat then you should read this pdf on page 72 http://helpx.adobe.com/content/dam/k...nistration.pdf. If not then we need more information like logs from a client that doesn't work for example.

Hope it help!
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Problem with Acrobat-Patch

Hi,

we don not use an AIP, we use a ZCM-Bundle to deploy Acrobat X. I cannot
find any logs except the entries in the Eventlog. I may try to activate
Debug-Logging in the Agent. Does this give more information?

Regards,
Thomas

Am 10.06.2012 21:56, schrieb GuillaumeBDEB:
>
> Hi Thomas, just to clarify things how did you deploy Acrobat Pro X in
> the first place? Using an AIP or not? The AIP could be your problem. If
> you are indeed using an AIP to deploy Acrobat then you should read this
> pdf on page 72 http://helpx.adobe.com/content/dam/k...nistration.pdf. If
> not then we need more information like logs from a client that doesn't
> work for example.
>
> Hope it help!
>
>


0 Likes
GuillaumeBDEB Absent Member.
Absent Member.

Re: Problem with Acrobat-Patch

Hi, I just want to clarify one thing here. It's possible to use an AIP using a bundle. Someone could, for example, create the AIP using "msiexec.exe /a" and use these files in his bundle. Another way to package this would be to use the "Adobe Customization Wizard" to create the MST file and use it in your bundle. You could even use the "Adobe Customization Wizard" to create an MST and a modified setup.ini so that you can use Setup.exe to the silent installation for you. So how did you setup your bundle? For the logs part usually the event log on the workstation contains everything you need. The Agent logs can be helpful in specific situation. Get to page 49 in this PDF to get more info. http://www.novell.com/documentation/zenworks11/pdfdoc/zen11_adaptive_agent/zen11_adaptive_agent.pdf

Note: Can you copy here one the error logs you get when trying to install Acrobat?

Have a good day!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.