Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
1144 views

Server not starting.. Was working before today

Today i needed to reboot my zcm server and now I am getting the following errors.. any ideas how to fix it?

(I didn't create this account but it is listed as a user) I believe it has a password reset policy which may have taken effect.. in any case if i were to change the password here how would i go about changing it in zen server config?

The ZENMonitor service was unable to log on as .\__z_11_199__ with the currently configured password due to the following error:
Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer.

Service: ZENMonitor
Domain and account: .\__z_11_199__

This service account does not have the required user right "Log on as a service."
Labels (2)
0 Likes
1 Reply
Highlighted
Micro Focus Expert
Micro Focus Expert

Re: Server not starting.. Was working before today

When ZCM installs it will create a Random "Z" User account and place it
in the local administrator's group.

This account is also generated a random password.

Start by making sure this account is still in the local administrators
group and not disabled.

Make sure the administrator's group still has the Logon as service
priviledge.

Perhaps something changed the password.

If you want to reset the PWD on this account to something known, just
change it. Then go into each ZCM service set to run as that user and
re-enter the password.

I would recommend setting an unimportant service to logon as a user
first and changing that password to make sure you undertand how to do
that before messing with the Z User's pwd.

On 6/20/2011 4:06 PM, sgadow wrote:
>
> Today i needed to reboot my zcm server and now I am getting the
> following errors.. any ideas how to fix it?
>
> (I didn't create this account but it is listed as a user) I believe it
> has a password reset policy which may have taken effect.. in any case if
> i were to change the password here how would i go about changing it in
> zen server config?
>
> The ZENMonitor service was unable to log on as .\__z_11_199__ with the
> currently configured password due to the following error:
> Logon failure: the user has not been granted the requested logon type
> at this computer.
>
> Service: ZENMonitor
> Domain and account: .\__z_11_199__
>
> This service account does not have the required user right "Log on as a
> service."
>
>



--
Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
Novell Knowledge Partner

Novell does not officially monitor these forums.

Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.
--
Please give a hearty thumbs up to any post you find helpful!
To find articles by Craig Wilson simply follow the link: Craig Wilson's Tips!
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.