Welcome Serena Central users! CLICK HERE
The migration of the Serena Central community is currently underway. Be sure to read THIS MESSAGE to get your new login set up to access your account.
socc1 Absent Member.
Absent Member.
2236 views

Unable to image / re-image a once known workstation

So I am trying to re-image my test workstation again and it's not getting the bundle (No work to do). PXE booting and TFTP is all working just fine. Also if I try to image a workstation fresh out of the box that also works just fine. Now I have deleted the workstation object by finding it in the ZENworks console under devices, workstations and this did not help. I have wiped the hard drive partitions, run zisedit -r and zisedit -c with no luck. Current version of zcm 11.3.1, single ZENworks server on Windows 2008 R2.

At this point I am guessing ZENworks still knows about this workstation and will not send down the bundle. Help! Please! 😄
Labels (2)
0 Likes
21 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Socc,
> So I am trying to re-image my test workstation again and it's not
> getting the bundle (No work to do).


How is this set up? Image manually assigned to WS or rule-based
imaging?

--
Anders Gustafsson (NKP)
The Aaland Islands (N60 E20)

Have an idea for a product enhancement? Please visit:
http://www.novell.com/rms

0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

This would be hardware rule based. I deleted the workstation out of ZENworks. I also have remove all of the rule sets and just tried one at a time for this system that will not image. No luck. 😞
0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

I have now pulled the original hard drive and put a new one in the workstation I can't seem to re-image. This did not help. It still says No Work To Do. What log files should I be checking on the ZENworks server for detailed issues?
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Socc,

check the preboot logs, see what the device is "seeing"...

--

Shaun Pond (now working for ENGL)
newly reminted as a Knowledge Professional


0 Likes
nop19832 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

socc wrote:

>
> So I am trying to re-image my test workstation again and it's not
> getting the bundle (No work to do). PXE booting and TFTP is all
> working just fine. Also if I try to image a workstation fresh out of
> the box that also works just fine. Now I have deleted the
> workstation object by finding it in the ZENworks console under
> devices, workstations and this did not help. I have wiped the hard
> drive partitions, run zisedit -r and zisedit -c with no luck.
> Current version of zcm 11.3.1, single ZENworks server on Windows 2008
> R2.
>
> At this point I am guessing ZENworks still knows about this
> workstation and will not send down the bundle. Help! Please! 😄


Hi

How do you deploy this imaging bundle to unknown devices? What are the
rule-set?

--
Niels
I have always liked... Cowabunga!

If you find this post helpful, please show your appreciation by clicking
on the star below.
A member must be logged in before s/he can assign reputation points.

-- Niels I have always liked... Cowabunga! If you find this post helpful, please show your appreciation by clicking on the star below. A member must be logged in before s/he can assign reputation points.
0 Likes
Highlighted
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

I have three hardware rule sets for testing. Two for BIOS asset tag numbers and one rule for System Manufacturer. I was even able to push a bundle image to a VMware workstation via PXE boot.
0 Likes
hschoene Super Contributor.
Super Contributor.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

maybe there is a second ws-object for this ws with a different name ?
next you can try to restore this ws with hardware-rules and the "force"-switch in the rule("Force Download (even if this image matches the most recently installed)") or try to replace the nic.
0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Changed the hard drive and changed the NIC with no luck. Also I checked the box for (Force Download) for the matching hardware rule.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Socc,
> Changed the hard drive and changed the NIC with no luck. Also I checked
> the box for (Force Download) for the matching hardware rule.


Have a look at the logs as Craig suggests. They tend to be quite
revealing.

--
Anders Gustafsson (NKP)
The Aaland Islands (N60 E20)

Have an idea for a product enhancement? Please visit:
http://www.novell.com/rms

0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Are you talking about the following log files? If so they seem to be no help as of right now. This could be do to I don't know what I am looking for at this time.

novell-pbserv.log
novell-proxydhcp.log
novell-tftp.log
novell-zmgprebootpolicy.log
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Socc,
> Are you talking about the following log files?


Yes. novell-pbserv.log and for starters as that is the process that
determines whether there is work to do. You need to yank up the logging
level though.

%ZENWORKS_HOME%\conf\preboot\novell-pbserv.conf
%ZENWORKS_HOME%\conf\preboot\novell-zmgprebootpolicy.conf

Do that, restart the zenserver processes and retry the operation

--
Anders Gustafsson (NKP)
The Aaland Islands (N60 E20)

Have an idea for a product enhancement? Please visit:
http://www.novell.com/rms

0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

OK, I will turn up the logging and try again within the next day or two and post back.
0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

Socc,
> OK, I will turn up the logging and try again within the next day or two
> and post back.


FWIW, the definitive guide to troubleshooting is the material from ATT311
(iirc) from Brainshare a few years back. Let me see if I can get
specifics. Only have a printed copy I got there (judging from it being in
Letter format and not A4)

--
Anders Gustafsson (NKP)
The Aaland Islands (N60 E20)

Have an idea for a product enhancement? Please visit:
http://www.novell.com/rms

0 Likes
socc1 Absent Member.
Absent Member.

Re: Unable to image / re-image a once known workstation

OK, I configured the logging to level 3 for those two .conf files. Restarted the services , pxe booted the workstation to the ZENworks Img maintenance option and pressed F9. No work to do. So now looking at the log files I really don't' see much of a difference.

In the novell-pbserv.log file I see a line that show the following:

[(RNT) Error String:] [] [] [] [Imaging]

So far I can't find anything that jumps out at me. There is also another line that shows [ (LC) open*** connection, server address, 0.0.0.0 [] [] [] [Imaging]. Don't know if that is OK?

Thank you.
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.