Highlighted
Absent Member.
Absent Member.
681 views

bundle created add-on image question

Backend SLES 10 SP3
ZCM 10.3.4
Clients XP and Win 7

I have been using add-on imaging for some years - but always created them with Image Explorer.

Started playing with bundle-created add-ons. But I cant really figure out how and when they are processed by the agent.

An example:
I have a bundle which only action is to install the Office2010 sourcefiles to C:\sources\mso2010. This bundle work fine when launched from ZENworks Application Window. It takes the ZENworks agent about 4-5 min to download the files from the ZENworks backend. When using an add-on image file it only takes 1 minute to download the files (during imaging)

From ZCC I have created the addon file for testing. The system creates the add-on and place it in content-repo/images/addon-files. I can restore the addon from the imaging menu after Booting up into Imaging Maintenance Mode and execute:
img -rp app-MSOffice-2010-DAN-ENU-SourceFiles-2b6aee4a7b34aa733bb90bf672bbc0cb-0001.zmg
This works perfect and I notice that the files get downloaded to a folder in C:\Program Files\Novell\ZENworks\work\addons

When I log back into Windows and launch my bundle it still takes 4-5 minutes to download the files from the backend. I thought that the agent would be smart use the files from C:\Program Files\Novell\ZENworks\work\addons but it seems that it downloads all the files from the backend, and completely ignoring the files from the addon.

Am I missing somthing?

Thanks,
Anders
Labels (2)
0 Likes
1 Reply
Highlighted
Absent Member.
Absent Member.

martinusen,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://forums.novell.com/

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.