UPDATE! The community will be go into read-only on April 19, 8am Pacific in preparation for migration on April 21. Read more.
UPDATE! The community will be go into read-only on April 19, 8am Pacific in preparation for migration on April 21.Read more.
Absent Member.
Absent Member.
1030 views

RPC Errors When Using ICM

We use groups to associate iprint printers to users. When a user first
logs in after the association is made, ICM runs and tries to install the
iprint printers, but gives the following message:

Failed To Install The Remote Procedure Call Failed

Any other printer install after the first one will give this message:
Failed To Install The RPC Server Is Unavailable

After a few tries and reboots, the printers eventually install, but I have
to go through a series of reboots.
I checked the RPC services on the Windows XP sp2 workstation and they are
started. I also checked the iPrint services on the Netware 6.5 sp5 server
and all 3 are running.

Has anyone come accross this?
0 Likes
1 Reply
Absent Member.
Absent Member.

The RPC could be the spooler on the workstation... Try this to see if it is the same message... From a dos command prompt on the workstation type "net stop spooler" then try to install a printer from a map, default page, or using iprntcmd... You get the same error.
Sounds like there is a timing issue with the spooler becoming active in time to handle the requests the iPrint Print provider is attempting to make.

>>> <danny_arroyo@interep.com> 11/8/2006 10:30 AM >>>

We use groups to associate iprint printers to users. When a user first
logs in after the association is made, ICM runs and tries to install the
iprint printers, but gives the following message:

Failed To Install The Remote Procedure Call Failed

Any other printer install after the first one will give this message:
Failed To Install The RPC Server Is Unavailable

After a few tries and reboots, the printers eventually install, but I have
to go through a series of reboots.
I checked the RPC services on the Windows XP sp2 workstation and they are
started. I also checked the iPrint services on the Netware 6.5 sp5 server
and all 3 are running.

Has anyone come accross this?
0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.