Big news! The community will be moving to a new platform April 21. Read more.
Big news! The community will be moving to a new platform April 21. Read more.
Absent Member.
Absent Member.
1947 views

iPrint server webpage encoding problem

Hi,

I encountered a problem with the character encoding while accessing the OES2 server iprint page (http://server/iprint). When accessing the iPrint page on the OES2 Linux server with a browser having Czech as default language, I can see that for the national characters there is incorrectly used the ISO-8859-2 encoding instead of the UTF-8, declared in the webpage header.

Looking into the file being used as source for the iPrint webpage strings (/opt/novell/iprint/locale/cs/LC_MESSAGES/mod_ipp.mo) I can see, that this file is already encoded in the UTF-8. As a workaround, I attempted to solve this problem by deleting the following linein the /etc/apache2/charset.conv file:

cs ISO-8859-2 Czech

After the apache2 restart, the iPrint webpage encoding looks OK, but unfortunately, now we are getting errors when clicking on the printers available on this iPrint page. The error messages are similar to this:

ErrorCode: 10060

Unknown StringUnknown String

Unknown StringUnknown String
Unknown StringUnknown String 10060

To get the iPrint functionality back, I have to restore the /etc/apache2/charset.conv file to it's original state and then I have to restart the whole OES2 server (apache2 restart is not enough).

I would appreciate any suggestion how to solve this problem.

Thanks in advance

Martin Strobl
0 Likes
1 Reply
Absent Member.
Absent Member.

martinst,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://support.novell.com/forums/

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.