Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.
845 views

iprint does not work when failed over to second node?

We have a three node nw 6.5 cluster that we wan't to upgrade to sp5
from sp3

we have been able to upgrade all our nodes but one. the reason is that
if we move the manager and broker to the new server with sp5 on none of
the clients can print.


We use the following syntax in our load scripts

nss /poolactivate=CSPRINT
mount KVPRINT VOLID=243
CLUSTER CVSBIND ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
NUDP ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
add secondary ipaddress 10.1.2.171
load broker ".UKKVBROKER.PRINTERS.UK" /ALLOWDUP /ipaddress=10.1.2.171
/NOIPX
load ndpsm ".NDPSMKV.PRINTERS.UK" /DBVOLUME=NOCHECK
/DNSNAME=kvprnt.resourcesuk.co.uk

Has anyone upgraded their system to sp5 and had the same problem?

Thanks

Lance
--

0 Likes
3 Replies
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: iprint does not work when failed over to second node?

I guess my question would be what does "non of the clients can print"
mean?? What happens?? I assume that you are talking clients that have
the printers installed. When the node is changed over, the clients can't
print?? What errors are there?? Have you turned the trace on the iPrint
client to see what dialog it is going through and got more information??

>>> On 6/6/2006 at 2:36 AM, in message

<48bhg.4558$8_3.2938@prv-forum2.provo.novell.com>, Lance
Haig<lhaig@NO.haigmail.SPAM.com> wrote:
> We have a three node nw 6.5 cluster that we wan't to upgrade to sp5
> from sp3
>
> we have been able to upgrade all our nodes but one. the reason is that
> if we move the manager and broker to the new server with sp5 on none of
> the clients can print.
>
>
> We use the following syntax in our load scripts
>
> nss /poolactivate=CSPRINT
> mount KVPRINT VOLID=243
> CLUSTER CVSBIND ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
> NUDP ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
> add secondary ipaddress 10.1.2.171
> load broker ".UKKVBROKER.PRINTERS.UK" /ALLOWDUP /ipaddress=10.1.2.171
> /NOIPX
> load ndpsm ".NDPSMKV.PRINTERS.UK" /DBVOLUME=NOCHECK
> /DNSNAME=kvprnt.resourcesuk.co.uk
>
> Has anyone upgraded their system to sp5 and had the same problem?
>
> Thanks
>
> Lance
> --

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: iprint does not work when failed over to second node?

Apologies for the cryptic statment.

The Broker and manager are on the last sp3 node in the cluster.

The workstations show the printers as available.

I fail iprint over to a sp5 node

The workstations show the printers as unavailable.

I have not turned on the trace on the client as I did not know I could.

Since posting this I have noticed that the Broker,Manager and all the
printer agents all had the host server as the node it is currently on
and not the virtual server.

Would it be this that is the problem? Do I need to change this to the
virtual server name?

I also noticed that someone had remove many of the iopaddresses in the
hostfiles on the servers which I have added back.

not sure where to start looking now.

Lance
--



iprintrox wrote:

>I guess my question would be what does "non of the clients can print"
>mean?? What happens?? I assume that you are talking clients that
>have the printers installed. When the node is changed over, the
>clients can't print?? What errors are there?? Have you turned the
>trace on the iPrint client to see what dialog it is going through and
>got more information??
>
>>>> On 6/6/2006 at 2:36 AM, in message

><48bhg.4558$8_3.2938@prv-forum2.provo.novell.com>, Lance
>Haig<lhaig@NO.haigmail.SPAM.com> wrote:
>> We have a three node nw 6.5 cluster that we wan't to upgrade to sp5
>> from sp3
>>
>> we have been able to upgrade all our nodes but one. the reason is
>>that if we move the manager and broker to the new server with sp5
>>on none of the clients can print.
>>
>>
>> We use the following syntax in our load scripts
>>
>> nss /poolactivate=CSPRINT
>> mount KVPRINT VOLID=243
>> CLUSTER CVSBIND ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
>> NUDP ADD KVPRINT_SERVER 10.1.2.171
>> add secondary ipaddress 10.1.2.171
>> load broker ".UKKVBROKER.PRINTERS.UK" /ALLOWDUP
>>/ipaddress=10.1.2.171 /NOIPX
>> load ndpsm ".NDPSMKV.PRINTERS.UK" /DBVOLUME=NOCHECK
>> /DNSNAME=kvprnt.resourcesuk.co.uk
>>
>> Has anyone upgraded their system to sp5 and had the same problem?
>>
>> Thanks
>>
>> Lance
>> --

0 Likes
Anonymous_User Absent Member.
Absent Member.

Re: iprint does not work when failed over to second node?

There is a switch on the loading of the Print Manager that allows the use of
a DNS name for the Printer URL's. See TID 10069798, and specifically the
/DNSNAME= switch. This should help!!

>>> On 6/6/2006 at 9:45 AM, in message

<6qhhg.4870$8_3.20@prv-forum2.provo.novell.com>, Lance
Haig<lhaig@NO.haigmail.SPAM.com> wrote:
> Apologies for the cryptic statment.
>
> The Broker and manager are on the last sp3 node in the cluster.
>
> The workstations show the printers as available.
>
> I fail iprint over to a sp5 node
>
> The workstations show the printers as unavailable.
>
> I have not turned on the trace on the client as I did not know I could.
>
> Since posting this I have noticed that the Broker,Manager and all the
> printer agents all had the host server as the node it is currently on
> and not the virtual server.
>
> Would it be this that is the problem? Do I need to change this to the
> virtual server name?
>
> I also noticed that someone had remove many of the iopaddresses in the
> hostfiles on the servers which I have added back.
>
> not sure where to start looking now.
>
> Lance

0 Likes
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of Micro Focus. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation. Certain versions of content ("Material") accessible here may contain branding from Hewlett-Packard Company (now HP Inc.) and Hewlett Packard Enterprise Company. As of September 1, 2017, the Material is now offered by Micro Focus, a separately owned and operated company. Any reference to the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks is historical in nature, and the HP and Hewlett Packard Enterprise/HPE marks are the property of their respective owners.